daj karkówkę ( teraz jest tania 10 zł za kg ) lub szynkę albo łopatkę ...jaja, olej kokosowy , oliwa , smalec ,śmietany ( ale one już mają sporo węgli ) orzechy - patrz na WW , wiórki kokosowe, i jakieś warzywa najlepiej zielone i jedzone na surowo bo się nie wypróżnisz przez tydzień , z ww składników postaraj się ułożyć sensowne posiłki i [...]
Po całym dniu lenistwa za kierownicą, przerobieniu 20kg karkówki, zamrożeniu 6kg wątróbki i spakowaniu prawie 20kg tłuszczy takich jak smalec, masło i olej kokosowy, przyszedł czas na małe aeroby wspomagane niewielką testową dawką yohimbiny. Jak usiadłem na orbitreka to zszedłem mokry po godzinie. Tętno w przedziale 145-150. Test odbył się [...]
[...] mięso które będzie zarówno źródłem tłuszczów jak i białka, jaja (tak samo - źródło białka i tłuszczu), oleje tłoczone na zimno - olej lniany, oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, olej z pestek dyni, olej rzepakowy też może być, olej kokosowy, orzechy (arachidy aka 'ziemne' to nie orzechy, od razu zaznaczam), masło orzechowe, smalec, awokado)
[...] bombie celujemy wyższe wartości i czerpiemy to głównie z suplementacji, chyba ze ktoś ma dojscie np do dziczyzny za dobre pieniądze. Reszta leci z nasyconych, jaja, mieso, smalec(tani jak barszcz, zawiera kwas stearynowy ktory obniża poziom cholesterolu, nei zawiera tylko nasyconych tłuszczów), olej kokosowy, awokado itd. Nasycone tłuszcze [...]
[...] kus kus bo to bardziej produkt instant), płatki (nie otręby, ale płatki), owoce, ziemniaki, bataty, warzywa Źródła tłuszczu - oleje np. lniany, kokosowy, oliwa, masło, smalec, tłuste mięsa i ryby, jaja, awokado, orzechy (włoskie, migdały, brazylijskie) Polecam poczytać dzienniki innych osób gdzie znajdziesz mnóstwo porad, wielokrotnie [...]
[...] Decydując się na smażenie wybierajmy tłuszcze jednonienasycone (np. oliwa z oliwek) w przypadku krótkiej obróbki termicznej lub tłuszcze nasycone (takie jak masło klarowane, smalec czy olej kokosowy). Te ostatnie charakteryzują się najwyższą stabilnością termooksydatywną. Tłuszczy tych można używać bezpiecznie nawet do długotrwałego i głębokiego [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] skoro jadłeś beztłuszczowo jak piszesz. AD5--Idz na mase ( bez supli narazie) Ogarnij trening , ogarnij diete Tłuszcz należy przyjmować ( zdrowy tłuszcz - ryby , mięsa, smalec, olej lniany, kokosowy, tran,orzechy ( bez ziemnych) jaja,awokado,itp) w ilości minimum 1g /kg masy ciała i więcej Na początek warto rozłożyć makro Białko 2g ( maks [...]
[...] to jakis "kujawski" czy inny z masowej produkcji, to tez kiepsko. Dobry jest rzepakowy zimnotłoczony, natomiast nie nadaje się do smażenia. Do smażenia masło klarowane, smalec, olej kokosowy. Daj też tłuste mięsa, awokado, orzechy, oliwę. To nie działa tak, że tłuszcze roślinne sa dobre, a zwierzęce złe. Trzeba dbać o bilans kwasów [...]
Witaj, Napisałeś dość ogólnikowo do jajecznicy na smażenie dawaj olej kokosowy , masło klarowane lub smalec. Co do olei roślinnych są dobre zimnotłoczone jak oliwa z oliwek, olej rzepakowy czy olej lniany budwingowy . Pozdrawiam
[...] przed obróbka, makro się nie zmienia po obróbce, najwyżej waga. I jak masz dodawać tłuszczy, to wywal tem pamy, spraye, daj do smażenia olej kokosowy, masło klarowane, smalec. Do kurczaka dałabym kokosa lub masło, ze względów smakowych. Jak byłes na 1600-1700 to była głodówka, mogłeś spowolnić metabolizm, organizm przestawił się na tryb [...]
Dżemy wymień na owoce margaryny wymień na masło klarowane / olej kokosowy / smalec. Parówki do wywalenia, musztardy, ketchupy też. Mało warzyw i owoców. Tuńczyki w puszcze od czasu do czasu te w oleju do wywalenia, wybieraj te w sosie własnym/ w wodzie. Ale staraj się jeść świeże ryby. Wybieraj lepszej jakości białko wrzucaj tłuste mięsa też, [...]
[...] to nie biegam za kolejnym opakowaniem. Przy okazji pobytu w Warszawie kupię sobie w znajomym sklepie u Hindusów ze dwa słoiki. W podobnej cenie mogę w Lublinie kupić smalec gęsi, który bije Coco-jumbo na głowę pod względem wartości odżywczych. Problem jest taki, że zwyczajnie nie chce mi się jeść, ale nie chce mi się tak jak przeciętnemu [...]
[...] innymi dziennikami. Rozkład wygląda bardzo sensownie, ale jeśli nie będziesz tyła to dołożyłabym trochę, żebyś miała siłę na ntreningach bo tu trzeba będzie mocno dołożyć żeby coś zadziałać :) Co do diety olej rzepakowy zmień na inny, w zależności do czego go tam używasz. Jeśli do smażenia to zmień na olej kokosowy, masło klarowane albo smalec.
śladowe ilosci spokojnie się mogą pojawić, ważne by dobierać odpowiedni rodzaj tłuszczu do obróbki termicznej, jak dłuższe smażenie to już, klarowane, kokosowy czy smalec.
[...] pokarmowego. Do obróbki termicznej tego typu często używamy tłuszczu – starannie należy wybrać jego rodzaj. Najlepiej do tego nadają się: olej kokosowy, rzepakowy, oliwa, smalec oraz masło klarowane. Niewskazane są natomiast: olej słonecznikowy, sojowy, z pestek winogron czy też lniany, który w zasadzie w ogóle nie nadaje się do obróbki [...]